Remoska: Pořád s námi
Český fenomén se opět vrací. Pořiďte si i vy fantastickou pomocnici do kuchyně. Remosku si oblíbili již naše babičky, které v ní rády připravovali chutné pokrmy. Vyzkoušejte vaření v remosce i vy, budete nadšení skvělými výsledky.
Výhody remosky
- Snadné skladování.
- Rychlé vaření.
- Nenáročná údržba.
- Úspora za energii.
Sestavení remosky
Remoska je pečící trouba, menších rozměrů, které je lehce přenosná. Jednoduše řečeno se jedná o pečící uzavřenou mísu. O přívod tepla se stará topná spirála. Ve středu je remoska opatřena proskleným místem, jenž je určeno pro kontrolu pečeného pokrmu. Nádoba může mít mnoho podob. Prodávají se mísy hluboké či s nižším dnem. Kvalitní povrch je tvořen moderním teflonem.
Co lze v remosce připravit?
Můžete dusit i péct masa, zeleninu a další, zkrátka vše ,na co si jen vzpomenete. Dokonce v ní lze upéct buchty či koláče. V remosce se vám nic nepřipálí, což má na starost úměrný rozklad tepla. Vaše pokrmy už nikdy nebudou vysušené. Jakákoliv úprava probíhá v uzavřené míse, která zajistí šťavnaté a chutné pokrmy.
Nejen, že si skvěle pochutnáte, ale ještě ušetříte za energii. Dlouholetá životnost je bezesporu bezkonkurenční. Údržba je vážně velmi jednoduchá a nenáročná.
Ochutnávka z historie
V 50. letech vyvinul remosku Oldřich Homuta, jenž ji dále se svým týmem zlepšoval. Postupem času se remosky vyráběly také ve Zdicích prostřednictvím sériové výroby. Po té remosky vznikaly v Kostelci nad Černými Lesy. Od roku 1994 se majitelem ochranné známky stala dvojice, která dala vzniknout společnosti Remoska s.r.o. .
Skvělé, používáme také ( hlavně tedy na chalupě ) a je to paráda :).